Partners:
Platform gehandicaptenbeleid Heerde Stichting gehandicaptenbelangen Noordoost-Veluwe
Joostema Transport Zand- en Grindhandel De Weerd Transport ROVA Catering & Slagerij Van Guilik B.V. Limburgia Heerde VL Consultants Camping de Mussenkamp Van Werven Groep Bolletje Bakkerij Heerde Trailer Service Nederland B.V. PLUS Van den Hoven-Heerde Jumbo Brinkman Heerde Het Heerder Fruithuis Echte Bakker Rebel Catering in Uitvoering Veldhuis Adviesgroep Koninklijke Van der Most Unifact Tema Process B.V. Rozendal Home Electro Brasserie Meet & Eat Dalli Group Cafetaria ’t Zwarte Paard Autoschade Berghorst Automobielbedrijf van Bennekom Oosterberg Elektro Technische Groothandel Notariskantoor Feijen & de Vries Marskamp Marle Hubo Zwerus GeDo Trading Nijmeijer Transport Garagebedrijf Pals B.V. Van Aarst Bang & Olufsen Daanen Installatietechniek B.V. Coöperatieve Rabobank Noordoost-Veluwe Automobielbedrijf Eilander AutoFirst Bredewolt Van der Scheer Timmerman

Truckersdag nu

Truckersdag is een succesformule. In al die jaren truckersdag is er nauwelijks iets aan de opzet veranderd.

Stralende gezichten van de bijrijders, stralende gezichten van de chauffeurs die genieten dat hun passagiers zo genieten, grote stralende gepoetste voertuigen, vaak versierd met bloemstukken. Dit staat sinds jaar en dag bekend als Truckersdag in Heerde.

Maandenlang kijken gast en chauffeur uit naar “de 3e zaterdag van September”. Het is schitterend en aandoenlijk om te zien hoe verstandelijk beperkte gasten van Stichting Gehandicapten Belangen Heerde en omstreken, die naast de chauffeurs in de cabines hebben plaats genomen, genieten van hun plekje in die grote truck. Er zijn chauffeurs bij die de hele week doorrijden om zaterdag maar op tijd in Heerde aanwezig te zijn.

Lachend en zwaaiend naar de vaak talrijke toeschouwers langs de route ondergaan ze de rit als vorsten in hun kleine koninkrijkje, de cabine. De toeterende voertuigen gaan ronkend in een kilometers lange colonne van ruim 120 voertuigen 35km door alle plaatsen van de gemeente Heerde. Deze stoet wordt keurig begeleid door de motorrijders in samenwerking met de politie.

Iedereen is in touw op deze dag. Het Rode Kruis is de gehele dag aanwezig, Radio 794 wijdt overdag hun programmering geheel aan truckersdag. De dahliavereniging fleurt de dag op met hun prachtige bloemstukken. De plaatselijke muziekverenigingen; Wilhelmina, SDG, VIVO, De Kleikloeten, begeleiden tijdens de rondgang door de woonkernen de stoet met vrolijke marsmuziek.

Allen geven zij zo een extra dimensie aan dit feestelijke evenement in Heerde.

© 2021 - gertruiter.nl